ShippingWatch

Martin Stopford: Fortsat risiko for shippingkrise

Der er fortsat en risiko for en ny shippingkrise, konkluderer Martin Stopford, president hos Clarkson Research. Han peger på shippingindustriens store gæld samt den fortsat store overkapacitet som de største problemer.

Martin Stopford, der er mangeårig leder og nu president ved Clarkson Research, konstaterer, at problemerne for shippingindustrien langt fra er et overstået kapitel. Han advarer mod, at branchen kan ende i en ny krise, hvis ikke den økonomiske situation forbedres.

"Renterne har været ekstremt lave siden 2009. Banker har været i stand til at udskyde problemet, fordi renterne har været så lave, at de fleste redere i løbet af de sidste 3-4 år har været i stand til at skrabe nok penge sammen til at betale deres renter, og rederierne har derfor kunnet holde hovedet over vandet," lød det denne uge fra Martin Stopford på en konference arrangeret af International Chamber of Shipping.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs