ShippingWatch

Clarkson: Rederne ophugger færre skibe

Indtil nu er der blevet ophugget langt færre skibe i 2013 end sidste år, viser tal fra analysehuset Clarkson. Volatile markeder gør købere forsigtige, skriver Lloyd's List.

Foto: IMO

Rederne er ikke lige så ophugningsivrige som sidste år, viser data fra analysehuset Clakson. Faktisk er ophugget tonnage målt i volumen faldet med en femtedel sammenlignet med samme periode i 2012, skriver Lloyd's List.

"Totalt er 28,8 mio. dwt blevet ophugget i løbet af året indtil nu, og det globale ophugningsniveau er faldet med 20 pct. år til år," skriver Clarkson i sin seneste markedsrapport.

EU klar med ophugningsaftale 

Den største andel tonnage, der er blevet ophugget i år, har været i tørlastsektoren, hvor skibe på i alt 14,8 mio. dwt er blevet sendt til ophugning. Ifølge analytikerne er det bl.a. de volatile markeder, der spiller ind og får både køber og sælger til at vente. Fremadrettet er håbet dog, at enden på monsun-sæsonen, ramadan og Eid-fester vil hjælpe til at booste raterne de kommende uger.

"Som resultat af det, tyder det på, at flere ejere med tonnage øremærket til ophugning har valgt at vente en uge eller to med at sælge deres skibe. Det sker i håbet om, at der vil komme fornyet interesse og forespørgsler, samt muligheden for bedre prisniveauer efter ramadanen," skriver Clarkson ifølge Lloyd's List.

Det meste salg af tonnage til ophugning er indtil nu gået til Indien og Bangladesh.

 

Maersk: Her går vores grænse for ansvar for ophugning

Nordana på NGO-liste over strandophugning 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs