ShippingWatch

Sveriges regering giver søfarten milliardstøtte

Den svenske regering har afsat næsten en milliard svenske kroner på efterårets budget til at styrke søfarten og industrien forud for de kommende svovlregler.

Foto: Stena Bulk

Det bliver en udfordring for søfarten, når de kommende svovlregler i ECA-zonerne fra 2015 træder i kraft, og flere redere er langt fra klar til den nye situation. Det har den svenske regering nu taget konsekvensen af og afsat næsten en milliard svenske kroner på efterårets budget til søfarten, skriver Sjöfartstidningen.

Svensk regering misser hjørnesten i søfarten  

"Det er klart, at det bliver en udfordring, men ved at styrke konkurrenceevnen for skibsfarten og industrien, kompenserer vi for de øgede omkostninger, der opstår, når kravet om miljøvenlige brændsler implementeres i 2015," sagde minister for infrastruktur Catharina Elmsäter til Sjöfartstidningen under en tale på Donso Shipping Meet.

Lidt er også godt

Fra 2014 til 2016 vil søfarten få tildelt 300 mio. svenske kroner om året og støtte isbrydning og driften af kanaler og sluser. Aktiviteter, der i dag bliver finansieret af gebyrer fra gennemsejlende skibe. På den måde vil regeringen få søfartsadministrationen til at sænke gebyret, hvilket vil komme rederier og skibe til gode.

Historisk svensk handlingsplan for søfarten 

Formand for den svenske rederiforening, Christer Schoug, peger på, at pengene langt fra er nok til at dække søfartens udgifter i forbindelse med reguleringen:

"Regeringens besked i dag tager ser ikke bort fra søfartens og industriens omkostninger i forbindelse med svovldirektivet, her taler vi om meget store beløb. Men dette er bare et lille skridt, og hellere flere små skridt end ingen," sagde han ifølge Sjöfartstidningen.

Ny bunkerformand: Svovlkrav fra 2015 en tikkende bombe

Miljøkrav kan koste DFDS 750 mio kroner 

DFDS: Myndighederne må på banen om svovl 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs