ShippingWatch

Rederiforeningen: Dansk søfart klar til Syrien

Såfremt en egentlig krig i Syrien bliver en realitet, er dansk søfart klar til melde ind. Man har i forvejen aftaler med NATO og andre myndigheder og deltaget i tidligere konflikter, siger rederiforeningen.

Hvis opkaldet fra det internationale samfund kommer, skal dansk søfart nok være klar. Sådan lyder det fra vicedirektør i Danmarks Rederiforening, Jan Fritz Hansen, til spørgsmålet om, hvad udviklingen i Syrien og udsigten til en mulig intervention fra det internationale samfund betyder for skibsfarten.

"Dansk søfart er klar til at hjælpe, hvis man bliver spurgt. Vi har været involveret i sådanne konflikter før. Eksempelvis i Libanon, hvor danske statsborgere skulle ud for nogle år tilbage. Der mobiliserede vi også dansk søfart. Så vi har nogle kommandoveje i forhold til forsvaret, hvor vi kan være standby, og der er også særlige kontrakter med NATO, hvor vi stiller skibe til rådighed til forsyning og logistik," siger han til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs