ShippingWatch

D'Amico i ny stor tørlastordre i Kina

Italienske d'Amico har bestilt i alt 11 tørlastskibe i Kina. Dermed har rederiet alene inden for tørlast bestilt skibe for ca. 600 mio. USD svarende til 3,3 mia. kroner i 2013.

Foto: D'Amico Shipping

Italienske d'Amico har bestilt i alt 11 nye tørlastskibe til en samlet værdi på 290 mio. USD, oplyser rederiet ifølge nyhedsbureauet Reuters onsdag.

Ifølge topchefen for d’Amico Dry, Lucio Bonaso, skyldes ordren en stigende efterspørgsel på produkter som stål, træpiller, skovprodukter såvel som kul, jernmalm og korn.

Den seneste ordre på i alt syv såkaldte open hatch bulk carriers og fire Supramax bringer d'Amico Societa’ di Navigaziones samlede ordrebeholdning på tørlastskibe op på 600 mio. USD, 3,3 mia. kroner, i 2013. Tørlastskibene bygges på Yangfan med leveringer i 2014 og 2015.

Shippingsgruppens tankrederi D’Amico International Shipping har for nylig annonceret investeringer på 260 mio. USD i nye produkttankskibe.

Danske ex-chefer i d'Amico bag nyt bulkrederi 

“Vi forventer fremgang i den globale økonomi fra 2014 og dermed et voksende transportbehov, mens væksten i den samlede flåde er aftagende. Tilsammen vil det betyde, at fragtrater vil stige igen," siger Lucio Bonaso til Reuters:

"Vi mener, at priserne for nybygninger er på et historisk lavt niveau, men bunden er nået, og priserne vil formentlig begynde at stige igen i kraft af højere lønomkostninger og højere stålpriser."

d'Amico afsætter millioner til øko-skibe

Ifølge Lucio Bonaso er der i dag igen kapital til rådighed fra især kapital- og investeringsfonde, der er ivrige efter at finansiere mere brændstoføkonomiske og moderne økoskibe.

D'Amico bestiller seks nye tørlastskibe i Kina 

d'Amicos regnskab peger på forbedringer i produkttank 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs