ShippingWatch

Maskinmestrene kræver endnu flere uddannelsespladser

Der bør sættes endnu flere penge af til uddannelse af maskinmestre i 2014, mener formanden for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, efter at forslaget til næste års finanslov er landet.

Selvom regeringen allerede har etableret 160 nye uddannelsespladser for maskinmestre fra august i år, er det ikke tilstrækkeligt til at dække behovet i erhvervslivet, og ikke mindst offshore-sektoren.

Det siger formanden for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, i en kommentar til ShippingWatch efter at regeringens forslag til næste års finanslov er offentliggjort.

"Der er afsat midler til de 160 nye pladser, men når forhandlingerne om næste års finanslov går i gang, vil vi kæmpe for flere pladser. Vores mål er en fordobling til i alt 2.000 pladser på sigt, for det er et problem for samfundet, hvis der ikke kommer flere maskinmestre. Væksten bør ske i et stille og roligt tempo, så jeg vil mene, at 200 ekstra pladser i 2014, oveni de 160, som der allerede er bred opbakning til i Folketinget, må være målet i første omgang," siger Per Jørgensen.

Store dele af erhvervslivet, der arbejder i olie-sektoren i Nordsøen har længe beklaget sig over, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Nogle af virksomhederne har valgt at lægge aktiviteter i Asien, fordi det har været lettere at finde arbejdskraften her. Også i Norge er manglen på maskinmestre og ingeniører stor, hvilket bl.a. har drevet lønningerne op i et højt niveau.

Søfartens Ledere savner svar om uddannelsespladser

Minister: Hold øje med maskinmestrene

Minister: Nye søfartsuddannelser er rettidig omhu

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere