Maskinmestrene kræver endnu flere uddannelsespladser

Der bør sættes endnu flere penge af til uddannelse af maskinmestre i 2014, mener formanden for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, efter at forslaget til næste års finanslov er landet.

Selvom regeringen allerede har etableret 160 nye uddannelsespladser for maskinmestre fra august i år, er det ikke tilstrækkeligt til at dække behovet i erhvervslivet, og ikke mindst offshore-sektoren.

Det siger formanden for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, i en kommentar til ShippingWatch efter at regeringens forslag til næste års finanslov er offentliggjort.

"Der er afsat midler til de 160 nye pladser, men når forhandlingerne om næste års finanslov går i gang, vil vi kæmpe for flere pladser. Vores mål er en fordobling til i alt 2.000 pladser på sigt, for det er et problem for samfundet, hvis der ikke kommer flere maskinmestre. Væksten bør ske i et stille og roligt tempo, så jeg vil mene, at 200 ekstra pladser i 2014, oveni de 160, som der allerede er bred opbakning til i Folketinget, må være målet i første omgang," siger Per Jørgensen.

Store dele af erhvervslivet, der arbejder i olie-sektoren i Nordsøen har længe beklaget sig over, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Nogle af virksomhederne har valgt at lægge aktiviteter i Asien, fordi det har været lettere at finde arbejdskraften her. Også i Norge er manglen på maskinmestre og ingeniører stor, hvilket bl.a. har drevet lønningerne op i et højt niveau.

Søfartens Ledere savner svar om uddannelsespladser

Minister: Hold øje med maskinmestrene

Minister: Nye søfartsuddannelser er rettidig omhu 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også