ShippingWatch

Første legatmodtager slutter MBA med en 10'er

René Bomholt modtog sidste år et legat fra Den Maritime Fond, der gjorde det muligt for ham at udvide 16 år ved Maersk med en MBA-uddannelse. Lørdag afslutter han et yderst intenst og lærerigt år på CBS.

”Det bliver noget med, at vi til lyden af harpemusik skal op og hente et stykke papir, og så skal vi iklædes den traditionelle lilla kappe og den sjove hat. Selv om jeg egentlig syntes, det er lidt fjollet, så glæder min datter sig til at se det,” fortæller 40-årige René Bomholt om den afsluttende ceremoni, som lørdag bliver afholdt for de dimitterende MBA-studerende.

Han og 42 andre fuldtidsstuderende bliver færdige på den et-årige udgave af MBA-uddannelsen, og René Bomholt er den eneste af den gruppe, der sidste efterår modtog et legat fra Den Maritime Fond, som har taget uddannelsen på fuld tid.

Småt med dansk i kantinen

Han er kun en af tre danskere på uddannelsen, der blandt andet har studerende fra USA, Indien, Sydafrika og Europa, og René Bomholt har nydt at være del af studiemiljøet:

”Det har været et år, hvor der har været plads til dybere og længere diskussioner, end der er på en arbejdsplads. Her har ingen noget i klemme, og det har på mange områder været som en legeplads. På den anden side, så glæder jeg mig efter et helt år med akademisk sprog og teori også til at komme i gang med at bruge min nye viden i praksis,” siger René Bomholt.

God afslutning og ballast

Han modtog for sin afsluttende opgave, der har været et strategisk projekt hos Carlsberg, et ti-tal, og han er i det hele taget godt tilfreds med den ballast, som han tager med sig fra Copenhagen Business School.

”Jeg har fået en meget større forståelse for tal, og accounting-delen af uddannelsen har åbnet mine øjne for det aspekt af virksomhedsledelse – akkurat som jeg havde håbet den ville. Min forståelse for virksomhedens sammenhæng er blevet meget større, og lidt overraskende, så fandt jeg også risk management-delen interessant,” forklarer René Bomholt.

Tilbage til virkeligheden

Næste skridt for familiefaren til tre bliver at komme tilbage på arbejdsmarkedet, og efter weekenden skal der gang i netværket og tages kontakt til headhuntere. Han ser frem til at tage den nyvundne viden med sig i et nyt job.

”Tiden vil selvfølgelig vise, hvordan jeg kommer til at bruge det lærte, men efter en periode, hvor jeg vil have masser af overskud og en masse ideer, så vil jeg på sigt have værktøjerne i baghovedet. Før mente jeg ofte, at min mavefornemmelse var nok til at træffe beslutninger, men nu leder jeg også efter argumenter andre steder, når jeg skal træffe beslutninger,” siger René Bomholt.

Han vil gerne have et job inden for den maritime branche i sektorer som logistik, spedition eller kundeservice og -pleje, men om det bliver sådan, vil den nærmeste fremtid vise.

MBA-støtte for 10 mio. kr.

Den Maritime Fond uddeler knap 50 mio. kr. i år 

Nu starter drømmen for tidligere Maersk Line-chef

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs