Den Maritime Fond uddeler knap 50 mio. kr. i år

Midlerne til Den Maritime Fond er netop blevet lagt fast på generalforsamlingen for Danmarks Skibskredit. 47,1 mio. kr. kan fonden donere i år til projekter i den maritime industri.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Flere projekter inden for det maritime erhverv kan i år se frem til støttemidler fra Den Maritime Fond, såfremt ansøgningerne bliver godkendt.

Fonden har i hvert fald mere at rutte med end sidste år. I dag er et beløb på 47,1 mio. kr. blevet vedtaget på generalforsamlingen for Danmarks Skibskredit, hvor Den Maritime Fond ejer 10 pct. af aktierne og derfor ifølge lovgivningen skal have 15 pct. af afkastet, fortæller sekretariatschef i fonden, Carsten Melchiors til ShippingWatch.

"Danmarks Skibskredit har tjent flere penge, og vores udbytte er derfor højere end sidste år, hvor det lå på omkring 37 mio. kr.," siger han og fortsætter:

"Det er meget positivt for fondens arbejde og betyder, at vi kan se på flere projekter."

Den Maritime Fond har allerede uddelt 15 mio. kr. af dette års midler på et bestyrelsesmøde i marts måned. Her fik Haldor Topsøre støtte til deres udvikling af et system, hvor skibe kan sejle på methanol. Også de maritime uddannelser modtog støtte til projekter, mens Danmarks Rederiforening og Søfartsstyrelsen også modtog midler til at udvikle et masterkursus på  IMO's universitet i Malmø om CSR og global governance. Til mødet gjorde man også status over antallet af MBA-legater uddelt de seneste 12 måneder, og indtil nu har fonden givet 10 mio. kr. i støtte til 27 ansøgere.

MBA-støtte for 10 mio. kr.

Den Maritime Fond efterlyser flere opfindere 

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også