ShippingWatch

Den Maritime Fond efterlyser flere opfindere

Mere end to ud af tre projekter finansieret af Den Danske Maritime Fond går til almennyttige formål i det blå Danmark. Det er svært at finde virksomhederne med den gode opfindelse.

Det ovale bord i det aflange mødelokale med de høje hvide træpaneler er efterhånden kendt af en del virksomheder, forskere og uddannelsesinstitutioner i den maritime klynge i Danmark. For det er hér, i Den Danske Maritime Fonds sekretariat, at løse ideer eller innovative påfund kan blive til virkelighed eller bliver skudt ned, når fonden gennemfører sin førstegangs-screening af ansøgningerne til millionformuen.

Den Danske Maritime Fond er i sin forholdsvis korte levetid blevet en betydelig faktor i den maritime klynge med samlede uddelinger, der beløber sig til en kvart milliard kroner siden 2005, hvor Fonden blev etableret. Det kan dreje sig om større midler til kampagner, såsom de 35 mio. kr., der er givet til hvervekampagnen WorldCarreers.dk. Det kan dreje sig om få millioner kroner til udviklingen af et anlæg, der kan opsnuse, om der er dieselolie i luften i maskinrummet, eller om søens folk kan spise sundere. Eller det kan dreje sig om et hurtigt svar på en anmodning fra den officielle erhvervsdelegation i Kina, der lige står og mangler 80.000 kr. til at afholde en reception for de maritime samarbejdspartnere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs