Esvagt får vindaftale med Siemens

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede vagtskibsselskab Esvagt har indgået en flerårig aftale med Siemens om servicering af nye vindparker.
AF THOMAS BO CHRISTENSEN, ENERGIWATCH

For nylig annoncerede det A.P. Møller-Mærsk-ejede vagtskibsselskab Esvagt, at selskabet fremover vil have en bid af vindmøllemarkedet. Selskabet fortalte således, at det havde bestilt to specialskibe til at hjælpe vindproducenter med vedligehold og opførelse af offshoremøller.

Recharge kan nu fortælle, at den tyske vindmøllefabrikant Siemens har indgået en flerårig aftale med Esvagt om servicering af de to nye offshore vindparker Butendiek og Baltic 2 i Nordsøen.

Esvagt tager for alvor skridtet ind i vind 

Ifølge Siemens vil de to skibe som noget nyt kunne blive ved afsidesliggende vindparker i flere uger ad gangen, hvilket forbereder muligheder for teknikernes muligheder for at lave vedligehold på turbinerne.

Fordelen ved de nye skibe er, at de kan etablere en gangbro til vindmøllerne, mens de nuværende fartøjer, der servicere vindmøller, er nødt til at bruge mindre skibe eller helikoptere til at få mandskab hen til møllerne.

De nye Esvagt-skibe er 84 meter lange, kan huse 30 teknikere og har en maksimumfart på 14 knob. De bygges af det norske firma Havyard og forventes at kunne blive leveret i begyndelsen af 2015.

Swire overvejer at oprette nyt forretningsområde 

Esvagt: Vækstteamets arbejde nytter 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også