ShippingWatch

Medie: Deutsche Bank sikrer redning af KG-skibe

Med bistand fra Deutsche Bank har tyske Lloyd Fonds restruktureret  seks af sine egne problemfyldte KG-fonde og samlet dem under ét tag. Måske kan  redningsplanen benyttes i andre tilfælde. 

Foto: Hanjin

Tyske Lloyd Fonds har restruktureret  seks af sine egne problemfyldte KG-fonde og samlet dem under ét tag i håb om, at denne model kan anvendes i andre tilfælde med nødlidende skibe og ejere.

Ifølge Lloyd's List  har  Deutsche Bank med et frisk lån på 50 mio. USD været en vigtig  brik for planens gennemførelse og således også for HSH Nordbank, der får dækket  hele udlånet til de involverede skibe.

Lloyd Fonds: Shipping skal blive mere sofistikeret  

Selskabet Ocean MPP bliver ny juridisk ejer af en række multipurpose-skibe, der er i management hos NSC Shipmanagement.

Skibene er i gennemsnit ni år gamle og er ifølge Lloyd's List 8-12 mio. USD værd i det åbne marked, men ved at undgå et brandudsalg er det forhåbningen, at skibene kan sælges til en højere pris, når shippingmarkederne bedrer sig.

Omkring 3.500 små investorer har med stort flertal sagt god for forretningsmodellen og har samtidig indskudt i alt 13,5 mio. USD i det nye selskab.

Pressede tyske ejere holder fast i produkttank  

Alphaliner: Klaus Nyborg bag opkøb af tyske KG-skibe 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs