MyFerryLink har sat sig på 10 pct af Den Engelske Kanal

Eurotunnels omdiskuterede færgerederi i Den Engelske Kanal, MyFerryLink, som sejler i direkte konkurrence med DFDS og P&O, er i sin korte levetid kommet op på en markedsandel på ti procent.

DFDS' konkurrent i Den Engelske Kanal, Eurotunnels omdiskuterede færgeselskab MyFerryLink, som de britiske myndigheder vil forbyde, har i sin korte levetid siden august 2012 med først to færger og fra februar 2013 en tredje erobret vigtige markedsandele på tværs af den trafikerede og strategisk vigtige færdelsårer mellem England og Frankrig.

Ifølge Eurotunnels regnskab for 1.halvår 2013 offentliggjort torsdag middag, fik MyFerryLink et negativt driftsresultat på 16 mio. euro ud af af omsætning på 30 mio. euro. Måske mere vigtigt for Eurotunnel er rederiets stigende markedsandel i perioden til 8,1 procent for fragt og 5,8 procent for biler.

Eurotunnel bider fra sig i konkurrencesag

 

Eurotunnel fastslår i regnskabet for MyFerryLink, at "beslutningen fra de britiske konkurrencemyndigheder, UK Competition Commission, har skabt en ødelæggende usikkerhed" i markedet.

Rederiets fragtaktiviteter har været stabilt stigende fra en markedsandel på 1,5 procent i december 2012 til 9,6 procent i juni 2013 svarende til i alt 8,1 procent i første halvår. Markedsandelen for fragt af biler over kanalen er steget til 7,5 procent i juni 2013.

Eurotunnel vil appellere konkurrence-afgørelse 

Eurotunnels opkøb af skibene fra det krakkede SeaFrance blev godkendt af de franske konkurrencemyndigheder i november 2012, men 6. juni 2013 besluttede de britiske myndigheder at forbyde MyFerryLink at drive aktiviteter i havnen i Dover. Denne beslutning har Eurotunnel appelleret.

DFDS og britiske P&O indbragte Eurotunnel for de britiske konkurrencemyndigheder med krav om, at selskabets færgeaktiviteter blev stoppet og at Eurotunnel som tunneloperatør ville få en alt for stor markedsandel og indflydelse i markedet. En opfattelse, som de britiske myndigheder altså delte.

Eurotunnel: Nu står kampen mellem Frankrig og England

DFDS overvejer at opgradere flåden i Kanalen (rettet) 

     

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også