Flere millioner til den maritime vækstpulje

Regeringen har sammen med Enhedslisten afsat flere penge til den maritime omstillingspulje, som skal hjælpe skibsfarten med at blive grønnere. Det sker efter pres fra erhvervet.
Foto: NIELS HOUGAARD
Foto: NIELS HOUGAARD

De maritime virksomheder får nu mulighed for at søge om flere penge i den maritime omstillingspulje. Regeringen og Enhedslisten er ifølge en meddelelse blevet enige om at sætte yderligere fem mio. kr. af til puljen på oprindeligt 20 mio. kr., som blev uddelt i sidste måned.

"Der er en stigende efterspørgsel også internationalt efter grønne maritime løsninger. Det skyldes blandt andet nye krav til skibenes klima- og miljøbelastning. Med den maritime omstillingspulje giver vi en hjælpende hånd til virksomheder, som ønsker at teste og demonstrere nye løsninger, der kan udnytte denne efterspørgsel. Fremtiden for Det Blå Danmark er grøn," siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i meddelelsen.

For få midler

Det ekstra beløb kommer i kølvandet på blandt andet DFDS' opråb om, at der simpelthen er for få penge at søge, når skibsfarten skal omstille sig. Herefter fortalte ministeren til ShippingWatch, at hun var i gang med at undersøge muligheden for flere midler, hvilket nu er en realitet.

Formand for Enhedslistens folketingsgruppe, Per Clausen, ser puljen som et vigtigt led i den grønne omstilling, som erhvervet de kommende år skal gennemgå. En vigtig udvikling at støtte:

"Skibsfarten bør spille en større rolle i vores transport i fremtiden og udviklingen af en skibsfart med et minimalt ressourceforbrug og ingen forurening kan også give masser af nye arbejdspladser i produktionen og udviklingen af disse skibe," siger han ifølge pressemeddelelsen.

De ekstra fem mio. vil blive uddelt efter en ansøgningsrunde, som bliver gennemført i løbet af efteråret.

Vilhelmsen leder efter flere penge til vækstpulje

DFDS: Myndighederne må på banen om svovl

DFDS investerer 100 mio i svovlrensning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også