Kinas shippingkonge går på pension

Bestyrelses-formanden for Kinas største shippinggruppe Cosco, Wei Jiafu, har efter stort pres trukket sig tilbage, fremgår det af en meddelelse på gruppens hjemmeside.

Kinas største shippinggruppe, Cosco, har skiftet ud i toppen, og bestyrelsesformanden hedder ikke længere Wei Jiafu - eller kaptajn Wei, som han også er kendt som. Den nu tidligere bestyrelsesformand er gået på pension efter 15 år på posten, fremgår det af en meddelelse på gruppens hjemmeside.

Beslutningen har været længe undervejs med stort pres fra aktionærer, da kaptajn Wei i manges øjne har været med til at bringe selskabet ud i store økonomiske problemer med fejlslagne investeringer. I 2012 tabte China Cosco Holdings over en mia. USD, og Wei Jiafu har derfor siden årets begyndelse været genstand for stor kritik af både aktionærer og analytikere.

Der er blevet spekuleret i, hvorvidt den nu tidligere bestyrelseformand stod til en anden stilling i selskabet, men de spekulationer lukker Cosoco ned for i meddelelsen:

"Kaptajn Wei er pensioneret og besidder ikke længere nogen position i Cosco Group."

Den nye bestyrelsesformand hedder Mr. Ma Zehua, mens Mr. Li Yunpeng er blevet direktør for bestyrelsen og president for Cosco gruppen.

Coscos kaptajn på vej ud

Cosco-aktionærer klar til klage

Coscos havneoperatør holder aktieudsalg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også