Tommy Thomsen: Uventet mulighed dukkede op

Den tidligere skibsreder i A.P. Møller - Mærsk og snart fhv. topchef i Nordic Tankers, Tommy Thomsen, kunne ikke stå for fristelsen til at tage et karriereskift væk fra shipping til arbejde med udviklingslande og danske investeringer. 

Fristelsen var for stor for den 55-årige Tommy Thomsen, der valgte at nikke ja til et markant karriereskifte efter 35 år i shipping, da regeringen så sig varm på ham til jobbet som ny adm. direktør i Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), og den næsten to meter høje, tidligere skibsreder i A.P. Møller - Mærsk i mere end en forstand ragede op blandt emnerne til jobbet. Og arbejdet i udviklingslande er langt fra fremmed for ham. 

Sidste gang han overraskede shippingkredse og dansk erhvervsliv i øvrigt var tilbage i 2007, da han efter 29 år i A.P. Møller - Mærsk og med status af skibsreder i de sidste seks på Esplanaden uventet forlod det danske shipping- og oliekonglomerat. Det skete som led i en ledelsesrokade, der fik ham og flere andre Mærsk-ledere til at forlade virksomheden. For Tommy Thomsens vedkommende for at blive administrerende direktør nogle måneder senere i det daværende Clipper Wonsild Tankers 1. januar 2008.

En uventet mulighed

Tommy Thomsen er vokset op og uddannet i A.P. Møller - Mærsk, der gennem de 29 år førte ham til en række ledelsesposter i bl.a. Maersk Tankers og øverste chef for de omfattende amerikanske aktiviteter i Maersk Inc., bestyrelsesformand i APM Terminals og en række andre centrale poster.

"Det her var simpelthen en uventet mulighed, som dukkede op. En mulighed for at arbejde i IFU, som har det overordnede formål at gøre noget gavnligt i udviklingsklande på den ene side og samtidig hjælpe danske virksomheder med risikovillig kapital til at investere i udviklingslande. Det var simpelthen en spændende opgave på det tidspunkt, jeg befinder mig i livet," siger Tommy Thomsen til ShippingWatch. Og han tager vigtige erfaringer med sig til sit nye job og formentlig også en del af sit omfattende, internationale netværk.

 

"I kraft af min baggrund har jeg tidligere arbejdet meget i udviklingslande som Indien, Kina og flere afrikanske lande. Det er en rigtig spændende opgave, jeg påtager mig. Det var uventet, men jeg glæder mig til det. Jeg har tidligere haft med IFU at gøre, og da jeg blev kontaktet, vidste jeg ganske udmærket, hvad det handlede om, fordi jeg har haft fornøjelsen at arbejde sammen med IFU med konkrete projekter i flere lande. Det er en meget kompetent organisation," siger Tommy Thomsen, der bevarer sin tilknytning til Nordic Tankers i kraft af en bestyrelsespost. 

Tommy Thomsen fratræder som CEO i rederiet den 1. juli 2013.

Nye muligheder i IFU

IFU foretager investeringerne på et kommercielt grundlag i form af aktiekapital, lån og garantier til projektselskaber, og formålet er at skabe udvikling i investeringslandene.  IFU har i samarbejde med danske virksomheder investeret i 787 selskaber i 85 udviklingslande, og de samlede aftalte investeringer er på godt 100 mia. kr. Heraf har IFU bidraget med cirka 10 mia. kroner

IFU’s investeringer har ifølge eget udsagn bidraget til etablering af omkring 350.000 arbejdspladser i udviklingslandene.

Udviklingsminister Christian Friis Bach siger i forbindelse med udnævnelsen, at IFU med Med Tommy Thomsen får en stærk og erfaren erhvervsmand i spidsen for Danmarks innovative udviklingsfond:

"Det bliver til gavn for verdens udviklingslande, for danske virksomheder og for investorer. IFU er midt i en rivende udvikling med nye innovative fonde og samarbejder, og den høje vækst i en række udviklingslande skaber helt nye muligheder. De muligheder er jeg sikker på Tommy Thomsen, den nye direktion og de gode medarbejdere i IFU kan udnytte på bedste vis. Jeg ser frem til et endnu stærkere samarbejde med IFU.”

Tommy Thomsen indtræder i Rederiforeningens bestyrelse 

Tommy Thomsen får topjob i udviklingsfond 

  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også