Analyse: Tilliden i shipping fortsætter op

Erhvervstilliden blandt beslutningstagere i shiipingindustrien er nu på sit højeste niveau siden november 2010, viser en ny kvartalsmåling fra Moore Stephens.
Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk

Erhvervstilliden i shiipingindustrien er nu på sit højeste niveau i løbet af de sidste to og et halvt år, viser en kvartalsmåling baseret på en rundspørge fra det internationale revisions- og rådgivningsselskab Moore Stephens, der løbende tager pulsen på tilstanden i shipping.

Ifølge den seneste Shipping Confidence Survey til og med maj er resultatet et udtryk for en voksende optimisme i forhold til nye investeringer, men tvivlen om adgang til finansiering er udbredt, skriver Moore Stephens, der også konstaterer, at især raterne i tørlastsegmentet vil komme under yderligere pres de kommende 12 måneder.

I det seneste kvartal ligger den gennemsnitlige erhvervstillid på skalaen, hvor 1 er den laveste og 10 den højeste, på 5,9 mod 5,8 i den sidste måling i februar. Det er det højeste niveau siden november 2010.

Geografisk er erhvervstilliden i Asien højest. Her steg den fra 5,6 til 5,8, i forhold til februar 2013, mens den er uændret i Europa, 5,8, og faldende i Nordamerika fra 6,1 til 6,0.

Generelt er der en svagt stigende forventning om, at 2013 bliver svagt bedre end 2012, og at 2014 vil vise yderligere fremgang.

Shippingindustrien tror mere på fremtiden 

Analyse: Rederiernes driftsomkostninger stiger fortsat 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også