ShippingWatch

Fredriksen: Råolie ser trist ud de næste par år

Skibsreder John Fredriksens shipping- og olieimperium bliver i høj grad drevet frem af rigselskabet Seadrill, ligesom Fredriksen også ser bedring på vej i produkttank og tørlast.

Den norskfødte skibsreder John Fredriksen, der kontrollerer en af verdens største flåder og bl.a. rigselskabet Seadrill, ser ingen tegn på bedring i markedet for råolietankere de næste to år. Til gengæld er der andre dele i Fredriksens forretningsimperium, der tegner gunstigt på kortere sigt. Ikke mindst for netop rigselskabet Seadrill, sagde han til nyhedsbureauet Reuters onsdag.

Analysehus: Frontline 2012 har flere ordrer gemt i ærmet 

Fredriksen kontrollerer selskaber som tankrederierne Frontline, Frontline 2012 og tørlastrederiet Golden Ocean.

"Olietankmarkedet tegner svagt hen over sommeren, og jeg ser ingen fremskridt i løbet af de næste par år. I hvert fald ikke for råolie, der ikke ser for optimistisk ud," sagde John Fredriksen.

Fredriksen bestiller flere produkttankskibe 

Han er til gengæld mere positiv, når det gælder produkttank og tørlast samt ikke mindst Seadrill, der ifølge Fredriksen vil blomstre også de næste 3-5 år.

Fredriksens Golden Ocean bygger pengetank op  

Frontline tabte 18,7 mio USD i 1. kvartal 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs