Erria overtager Maersk-aktiviteter i Vietnam

Sammen med sin mangeårige vietnamesiske partner Saigon Shipping overtager Erria de landbaserede aktiviteter i Vietnam fra APM Terminals. Det giver Erria en betydelig og øjeblikkelig vækst.
Foto: ERRIA
Foto: ERRIA

Shipmanagement- og rådgivningsselskabet Erria køber APM Terminals 51 procent ejerandel i den vietnamesiske containerservice-virksomhed APM-Saigon Shipping Limited Liability Company. Det er ifølge en meddelse fra Erria torsdag Vietnams ledende Inland Container Service firma med ca. 300 medarbejdere, der årligt håndterer og vedligeholder ca. 350.000 containere 10 steder i Vietnam.

”Denne transaktion giver Erria en betydelig og øjeblikkelig vækst og sikrer, at Erria eksekverer på sin strategiske ambition om at vokse som annonceret på den ordinære generalforsamling i april. Vi er glade for denne langsigtede investering i Vietnam. Gennem Erria Container Services har vi fundet en virksomhed med samme værdier og et fremragende ledelsesteam" siger administrerende direktør Henrik N. Andersen, Erria A/S, der siger, at  overtagelsen vil påvirke Errias'  indtjening positivt allerede i indeværende år.

Vil udvide position i Vietnam

APM-Saigon Shipping Limited Liability Company, APMSS,  er et 51/49 Joint Venture med "Saigon Shipping J/S Company" hvor Erria gennem 10 år har haft et medejerskab på 34 procent.

 

Errias ambition er at udvide den stærke position i Vietnam, som APMSS har opbygget gennem mere end 20 år og fortsætte med at betjene den eksisterende kundegruppe af internationale container transportører, hvoraf Maersk Line er den største, hedder det i meddelelsen fra Erria.

Fra i dag torsdag er selskabet omdøbt til Erria Container Services (ECS), og General Manager Le Ahn Tuan fortsætter uændret. Ny bestyrelsesformand er administrerende direktør Henrik N. Andersen, Erria.

Fokus på consult og management

Efter salg af Errias flåde og restruktureringen satser det nye og fortsættende Erria  hårdt på at udbygge forretningsområderne Ship Management og Consulting med nye samarbejder i stil med det, Erria for nogle måneder siden etablerede med det canadiske storrederi Teekay. Det understregede selskabets bestyrelsesformand Kaare Vagner på Errias generalforsamling i april. 

Samtidig vil Erria fortsætte indsatsen over for især olieselskaberne i Sydamerika og etablere et mere fast samarbejde med eksisterende og nye partnere i Fjernøsten med henblik på at præsentere dem på det europæiske marked, som det blev udtrykt.

Foto: Erria
Foto: Erria
 

"Selskabet kan som følge af sine kompetencer og omdømme forstærke sin indtjening på hovedforretningsområder. Da Erria A/S efter afvikling af kemikalietankskibene er fokuseret på Consulting og Ship Management, forventes i 2013 en væsentlig positiv udvikling af totalindkomsten og et positivt cashflow," sagde Kaare Vagner.

Erria fastholder forventninger trods nedgang 

Erria skal være Teekays danske afdeling 

Erria overvejer exit fra fondsbørsen 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også