ShippingWatch

Nye ordrer på containerskibe steget voldsomt i 2013

Bestillinger af nye containerskibe fortsætter med at stige voldsomt. Ifølge Clarkson Research er der i årets første fire måneder bestilt i alt 43 nye skibe.

Foto: Thorbjørn Hansen

Bestillinger af nye containerskibe fortsætter med at stige voldsomt trods udsigterne til alt for mange skibe i den globale flåde også de kommende år.

Nye tal fra Clarkson Research viser ifølge nyhedsbrevet Asiasis, at der i årets første fire måneder er bestilt i alt 43 containerskibe eller tæt på sidste års rekord.

14 nye skibe til Singapore-rederi i 2013 

Nye ordrer i maj er beregnet til i alt 31 skibe. De omfatter bl.a. fem 18.400 teu skibe, verdens hidtil største, to 9.000 teu skibe og 14 skibe på 8.800 teu.

Investeringsselskabet  SinOceanic Shipping ASA, der er børsnoteret i Oslo, og som har bestilt i alt 10 styk 8.800 teu skibe, sagde for nylig, at nybygningspriserne for containerskibe vil stige på mellem og lang sigt, og at selv langsigtede charteraftaler er mulige nu.

HSH Nordbank: Krisen kan blive værre i 2014 

Smedegaard: 3-5 procent vækst er ”new normal” 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs