ShippingWatch

Søfartsstyrelsen: IMO-beslutning rammer hele industrien

Søfartsstyrelsen mener, at IMO's udskydelse i forrige uge af fristerne for ballastvand og NOx belaster både rederier og leverandører. Det var russerne, der tog fejl, mener styrelsen.

Foto: IMO

Røgen efter forrige uges dramatiske møde i IMO i London har endnu ikke lagt sig helt. De overraskende beslutninger om reelt at udskyde fristen for at etablere ballastvandsystemer og en egentlig udskydelse af NOx-fristen fra 2016 til 2021 vil få negative konsekvenser for både rederier og leverandører, mener Søfartsstyrelsen, der selv deltog i mødet.

Det, der inden mødet lignede en fastholdelse af datoen for at begrænse NOx-udledningen fra 2016, blev efter et russisk indspil i forhandlingerne udskudt, fordi der kom tilstrækkelig opbakning til forslaget fra Rusland. Russerne mener, der er tvivl om den teknologi, der er til stede eller er i udsigt, og det fik lande som bl.a. Polen og Grækenland til at bakke op om en udskydelse. Søfartsstyrelsen mener dog ikke, at Rusland har gjort sit hjemmearbejde ordentligt, fremgår det af referatet:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs