Maersk Tankers viser fremgang i svagt marked

Det fundamentale marked for transport af råolie har været meget svagt i første kvartal, men produktsegmenterne klarede sig relativt godt.

Maersk Tankers klarede sig bedre i årets første kvartal 2013 end i tilsvarende periode sidste år.

Tankrederiet fik et underskud på 15 mio. USD mod et tilsvarende minus på 29 mio. USD i 1. kvartal 2012. Det bedre resultat skyldtes hovedsagelig en bedre gennemsnitlig time charter ækvivalentindtjening (TCE) i alle segmenter med undtagelse af råolie og LR2 segmentet samt lavere driftsomkostninger pr. skib, fremgår det af regnskabet:

"Det fundamentale marked for transport af råolie var meget svagt i første kvartal, hovedsagelig på grund af faldende kinesisk import og periodisk vedligeholdelse af raffinaderier i Asien. Men  produktsegmenterne klarede sig relativt godt i første kvartal 2013. For gassegmentet var efterspørgslen på meget store gastankskibe (VLGC) kraftigt påvirket af embargoen mod Iran, og vigtige importører i Asien har trukket på lagrene i stedet for at importere på baggrund af en relativ høj pris på flydende petroleumsgas (LPG)."

Hanne B Sørensen: Der er 70 VLCCere for meget 

Maersk Tankers solgte to produktskibe i første kvartal 2013. Tre af de 11 Handygas skibe, der blev indgået salgsaftale om i 2012, blev leveret til den nye ejer i første kvartal. Tre time charter skibe blev leveret tilbage til deres ejere i første kvartal 2013.

Maersk Tankers med ryggen mod muren 

Maersk Tankers dropper ideen om bunkers-tillæg  

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også