Nye tal for Kinas industri skuffer fælt

Foreløbige tal for aktiviteten i den kinesiske industri skuffer, selv om den kinesiske økonomi fortsat udvikler sig positivt.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Den kinesiske økonomi udvikler sig fortsat positivt, men takten er lavere end ventet. Det fremgår af HSBC og Markit Economics' foreløbige tal for aktiviteten i den kinesiske industri, kaldet flash PMI.

PMI-indekset faldt til 50,5 i april fra 51,6 i marts, og dermed lå april-data'ene et godt stykke under det ventede, idet analytikernes forventninger lød på 51,5.

Så sent som i weekenden pointerede den kinesiske centralbanks topchef Zhou Xiaochuan, at en reduceret ekspansions-hastighed i den kinesiske økonomi i første kvartal er "naturlig". Det skyldes, at de igangværende strukturreformer reducerer væksten.

Kinas økonomi i uforudset fald 

"Kina gennemgår en økonomisk omstrukturering, og det kan til tider interferere med væksten. Vi er nødt til at ofre den kortsigtede vækst for at gennemføre reformer og strukturelle tilpasninger," sagde Zhou Xiaochuan til Bloomberg News lørdag i forbindelse med mødet i Den Internationale Valutafond i Washington.

Centralbankchefen pegede samtidig på, at opbremsningen i den globale økonomi har en vis indflydelse på den kinesiske vækst, men betegnede samtidig den økonomiske ekspansion på 7,7 pct. som "overordnet i orden" i lyset af den kinesiske regerings 2013-vækstmål på 7,5 procent.

RITZAU FINANS

Alphaliner tvivler på Kina som vækstmotor 

Den globale produktion af stål steg en smule i marts 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også