ShippingWatch

Drewry: Radikale ændringer på vej i kinesisk shipping

Coscon og China Cosco Holding, der er placeret som henholdsvis 4. og 8. største containerrederi i verden, står foran radikale omlægninger i 2013, vurderer analysehuset Drewry. 

En fusion mellem Kinas to store rederier Coscon og China Shipping Container Lines (CSCL), henholdsvis verdens 4. og 8. største containerrederi, synes næppe sandsynlig, så nu står de to rederier efter tab i 2011 og 2012 foran radikale indgreb. Det vurderer det britiske analysehus Drewry.

China Cosco Holding, som containerrederiet Coscon er en del af, risikerer en tvunget exit fra børsen i Shanghai, hvor shippingkonglomeratet i 2013 og for 3. år i træk kommer ud med tab. Den risiko har topledelsen taget alvorligt med det interne frasalg af Cosco Logistics til Cosco Group for 1,1 mia. USD med henblik på at skabe et plus på bundlinien og undgå suspendering på Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs