ShippingWatch

Maersk klar med 13,5 mia kr til investeringer i 2013

Maersk Gruppen står stærk rustet finansielt, konstaterede formand Michael Pram Rasmussen på generalforsamlingen i dag. 13,5 mia. kr. er afsat til investeringer i år.

Foto: Maersk Oil

A.P. Møller - Mærsk holder investeringstempoet ind i 2013. Det lovede formanden for bestyrelsen i selskabet, Michael Pram Rasmussen, i sin beretning på torsdagens generalforsamling i A. P. Møller - Mærsk.

Alene i 2012 har vi nyinvesteret for 55 mia kr., og vi har planer om at investere lignende beløb i 2013, sagde Michael Rasmussen.

Han pointerede betydningen af gruppens finansielle styrke - Med de ambitiøse planer, gruppen har, er det afgørende, at den finansielle styrke bevares. Det har altid været en dyd for gruppen at være stærkt rustet, også i nedgangstider. Netop i de situationer kan der opstå nye, attraktive muligheder for virksomheder med en stærk kapital, forklarede Michael Pram Rasmussen.

Han konstaterede, at selskabet i 2012 har udbygget sin finansielle styrke med blandt andet 5 mia. dollar på vilkår, som han betegnede som fornuftige. Og med hensyn til 2013 er kapitalberedskabet fra årets start på 13,6 mia. kr.

"Det betyder, at gruppen står stærkt rustet til fortsat vækst og udvikling af den kerneforretning," sagde Michael Pram Rasmussen.

ATP: Maersk skal skære ikke-kerneforretning fra

Maersk-formand: Triple-E forrykker ikke markedsbalancen

Nordea: Aktionærerne i Maersk må forvente kursfald 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs