ShippingWatch

Capesize-ordrer rammer højeste niveau i tre år

I marts nåede antallet af ordrer på capesize nybygninger sit højeste niveau i tre år, skriver TradeWinds.

Foto: Stena Bulk

19 nye ordrer på capesize-skibe tikkede i løbet af marts ind hos skibsværfter, og det er den største aktivitet i segmentet i tre år, siger Natasha Boyden fra analysehuset Global Hunter Securities, til TradeWinds.

"Mange af disse skibe er bestilt til at have 'øko' egenskaber, der kan gøre det muligt for dem at generere udgiftsfordele i forhold til mange eksisterende skibe, måske i størrelsesordenen 4.000 til 5.000 USD per fartøj per dag," skriver Boyden i sin ugentlige rapport ifølge TradeWinds.

"Det kan være med til at skabe en situation, hvor det stadig giver økonomisk mening for ejerne at bestille nye skibe, til trods for at det ekstra udbud kan spille en rolle på det bredere marked."

Natasha Boyden har tidligere været bekymret over de seneste tilføjelser af nybygninger til capesize-segmentet.

"Udviklingen er værd at følge nøje, da det er en farlig kombination af kapacitet hos store verdensomspændende skibsværfter, mangel på likviditet i secondhand-markedet og nye brændstofeffektive design på fartøjer, der kun virkelig bliver opvejet af vedvarende vanskeligheder med at opnå finansiering," sagde hun sidste måned.

Platou: Værfterne får masser af ordrer i 2013

Analysehus: Frontline 2012 har flere ordrer gemt i ærmet

Ophugning kan ikke følge med nye tørlastskibe  

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs