ShippingWatch

Avis: Scandlines sat til salg

Scandlines er sat til salg og vil sælges for mere end 10 mia. kr.. Bag salget står ejerne i form af de to kapitalfonde 3i og Allianz Capital, som kunne tænkes at sælge til pensionsfonde, skriver Dagbladet Børsen.

Foto: PR

Der er udsigt til, at Scandlines får nye ejere. De to nuværende ejere kapitalfondene 3i og Allianz Capital har sat Scandlines til salg for mere end 10 mia. kr. og forventer, at nye købere kunne være pensionsfonde. Det skriver Børsen.

Sidste år omsatte Scandlines for 4,5 mia. kr. og havde et driftsoverskud på 1,4 mia. kr..

"Vi er kapitalfondsejet, så alle ved, at de sælger videre på et tidspunkt. Min opgave er at sørge for, at rederiet er veldrevet – for de nuværende ejere eller for nye ejere. Det koncentrerer jeg mig om at gøre", siger Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines, til Børsen.

Hos de nuværende ejere er man interesseret i at få den helt rigtige pris for det tidligere statsejede rederi.

"Vi har ejet Scandlines i seks år og har været utroligt glade for vores investering. Så vi vil ikke sælge, med mindre vi får en rigtig god pris for det," siger direktør for 3i i København Steffen Thomsen til Børsen.

Grimaldi åbner ny rute på DFDS hjemmebane

Skibe bygges igen på krakkede værfter

Bejler til Scandlines godstrafik i stærk fremgang 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs