ShippingWatch

Hong Kong-strejke begynder at gøre ondt

Ifølge Lloyd's List Intelligence har mindst 110 containerskibe kurs mod Hongkong, der er ramt af den mest alvorlige arbejdsaktion i årtier på kinesisk territorium.

Foto: Maersk Line

Strejken blandt ansatte i Hong Kong International Terminals, der håndterer over halvdelen af containermængderne i den vigtige asiatiske havn, begynder at gøre ondt på de rederierne.

Ifølge Lloyd's List Intelligence  har mindst 110 containerskibe kurs mod Hong Kong, der er ramt af den mest alvorlige arbejdsaktion i årtier på kinesisk territorium. Af disse skibe er seks af dem på over 10.000 teu, ni af dem er mellem 8.000-10.000 teu, mens 13 har en kapacitet på mellem 5.000-8.000 teu.

De ansatte på terminalen strejker på anden uge, og rederierne er i gang med at omdirigere deres fragt til andre havne i Kina som Shenzhen og Kaohsiung.

De to taiwanesiske rederier Yang Ming og Evergreen synes mest eksponeret og ramt af aktionen, men også Mitsui OSK Lines og Kawasaki Kisen Kaisha har travlt med at finde alternative havne. Flere vurderer, at det kan få konsekvenserne andre steder på grund af den omfattende omdirigering af containere.

Hong Kong-strejke forstyrrer containerredere 

Fremgang for Hutchison Whampoas havneforretning 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs