ShippingWatch

Hongkong-strejke forstyrrer containerredere

Den igangværende strejke i verdens tredjestørste containerhavn Hongkong trækker tænder ud på konkurrencekraften for havnen og forstyrrer driften for de store containerredere. Det skriver Wall Street Journal.

Foto: Jan Grarup

Hongkong havn begynder i dag sin syvende strejkedag, og det koster kassen. Hong Kong International Terminals, en afdeling af Hutchinson Whampoa Ltd. vurderer, at strejken koster havneoperatøren i omegenen af fem mio. Hong Kong dollar dagligt, skriver Wall Street Journal.

Strejken skyldes havnearbejdernes krav om lønstigninger på 20 pct. og har også betydning for de store containerrederier. Evergreen, verdens femte største containerrederi, meddeler, at de overvejer at omdirigere nogle skibe til andre havne. Et japansk rederi overvejer at slette Hongkong fra sejlplanen:

"Nogle af vores skibe kan måske endda tænkes at droppe Hong Kong havn totalt og blive omdirigeret til andre havne, hvis situationen fortsætter," siger en talsmand fra det japanske rederi, der ønsker at fremstå anonym over for Wall Street Journal.

Det japanske rederis trafik er blevet forsinket med mere end tre dage.

Parterne i strejken er meget uforsonlige, og  forhandlingerne mellem arbejdsgivere og fagforeningerne er gået i stå med arbejdsgivernes trussel om at fyre arbejderne.

DP World sælger Hongkong-terminaler 

SeaIntel åbner kontor i Hong Kong 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs