ShippingWatch

Kinesisk gigant fik stort tab som ventet

Det kommer ikke som en overraskelse, at det kinesiske shippingkonglomerat China Cosco kom ud af 2012 med store tab.

Det kinesiske shippingkonglomerat China Cosco kom ud af 2012 med et tab på 9,56 mia. yuan (8,93 mia. kr.) - noget mere end analytikernes forventning om et minus på 7,53 mia. yuan (7,03 mia. kr.) ifølge Bloomberg News.

Tabet var dog ikke stort overraskende, da China Cosco allerede i januar meddelte markedet, at selskabet forventede et "betydeligt" tab for 2012 efter et minus på 10,4 mia. yuan i 2011.

"Bestyrelsen mener, at det forventede tab i 2012 primært skyldes ubalancen mellem udbud og efterspørgsel i det internationale shippingmarked. Selv om fragtraterne i containermarkedet kom pænt tilbage i 2012, var den samlede rate set over året utilfredsstillende," hed det blandt andet i meddelelsen fra China Cosco i januar.

China Cosco Holdings driver blandt andet verdens fjerdestørste containerrederi, Cosco Container Lines, samt et tørlastrederi og en række andre shippingaktiviteter.

Fearnley: Cosco Logistics er 1,8 mia. dollar værd

China Cosco vil sælge ud for at redde 2013

Cosco forventer at vende tab i år 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs