ShippingWatch

China Cosco vil sælge ud for at redde 2013

China Cosco Holding vil sælge logistikaktiviteter fra til sit moderselskab China Shipping i bestræbelserne på at forbedre selskabets pressede økonomi.

China Cosco Holding vil forsøge at sælge sine logistikaktiviteter fra til sit moderselskab China Shipping i bestræbelserne på at forbedre selskabets 2013-regnskab. Med et nyt stort underskud i indeværende år risikerer selskabet at få sine aktier suspenderet på børsen i Shanghai.

Kæmpetab kan sende Cosco ud af børsen 

Selskabet oplyser i en meddelelse, at hvis transaktionen godkendes og gennemføres i rette tid, vil det generere betydelig kapital, som kan booste gruppens driftsresultat i 2013 og reducere risikoen for, at aktien suspenderes.

China Cosco Holding offentliggør midt i et ulmende aktionæroprør mod selskabets formand og fhv. mangeårig topchef Wei Jiafu regnskab for 2012 den 28. marts. Børsreglerne i Shanghai gør det muligt at suspendere en aktie, hvis det pågældende selskab har haft underskud tre år i træk. 63-årige Wei Jiafu blev i august 2011 formand for bestyrelsen i Cosco Group. Siden november 1998 var han president og CEO og har tidligere været adm. direktør i en række datterselskaber i Cosco både i Kina og uden for.

 

Et advokatfirma har fået til opgave at samle minoritetsaktionærer med henblik på at få placeret et ansvar for de enorme tab, China Cosco har lidt. China Cosco Holding har på forhånd varslet betydelige tab i 2012.

 

Asiatiske shipping-konglomerater under vand 

Kinesiske konglomerater i store problemer 

China Cosco advarer om betydelige tab 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs