China Cosco vil sælge ud for at redde 2013

China Cosco Holding vil sælge logistikaktiviteter fra til sit moderselskab China Shipping i bestræbelserne på at forbedre selskabets pressede økonomi.

China Cosco Holding vil forsøge at sælge sine logistikaktiviteter fra til sit moderselskab China Shipping i bestræbelserne på at forbedre selskabets 2013-regnskab. Med et nyt stort underskud i indeværende år risikerer selskabet at få sine aktier suspenderet på børsen i Shanghai.

Kæmpetab kan sende Cosco ud af børsen 

Selskabet oplyser i en meddelelse, at hvis transaktionen godkendes og gennemføres i rette tid, vil det generere betydelig kapital, som kan booste gruppens driftsresultat i 2013 og reducere risikoen for, at aktien suspenderes.

China Cosco Holding offentliggør midt i et ulmende aktionæroprør mod selskabets formand og fhv. mangeårig topchef Wei Jiafu regnskab for 2012 den 28. marts. Børsreglerne i Shanghai gør det muligt at suspendere en aktie, hvis det pågældende selskab har haft underskud tre år i træk. 63-årige Wei Jiafu blev i august 2011 formand for bestyrelsen i Cosco Group. Siden november 1998 var han president og CEO og har tidligere været adm. direktør i en række datterselskaber i Cosco både i Kina og uden for.

 

Et advokatfirma har fået til opgave at samle minoritetsaktionærer med henblik på at få placeret et ansvar for de enorme tab, China Cosco har lidt. China Cosco Holding har på forhånd varslet betydelige tab i 2012.

 

Asiatiske shipping-konglomerater under vand 

Kinesiske konglomerater i store problemer 

China Cosco advarer om betydelige tab 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også