ShippingWatch

Drewry: Aflysninger vil fortsætte

Antallet af aflyste afgange for rederierne er steget i de forgangne måneder, og det vil fortsætte, forudser Drewry.

Foto: Port of Gothenburg

Omkring 150 afgange blev aflyst på Stillehavs og Asien-Europa-ruterne fra oktober sidste år til februar i år. Aflysningerne har haft stor betydning for fragtraterne, og den service, som afskiberne har kunnet forvente. Det har Drewry vist ud fra forskellig statistik, skriver Hellenic Shipping News, og nu vurderer analysehuset, at rederne formentlig fortsat vil bestemme sig for at aflyse ruter, frem for at trække hele ruter tilbage, hvilket har ført til store diskussioner.

Der er flere problemer ved aflyste afgange, påpeger Drewry. Afskiberne ved, hvor de står, hvis ruter trækkes tilbage, mens aflysning af enkelte afgange kan føre til uventede pladsproblemer og ophobning af gods. Det betyder, at den gennemsnitlige kapacitetsreduktion på mellem 2 og 7 pct., som Drewry har målt, der er kommet ud af de aflyste afgange, er et bedragerisk lille tal, for på trods af aflysningerne, har raterne ikke kunnet holdes oppe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs