ShippingWatch

Ny aftale kan booste USAs LNG-eksport

De amerikanske gasselskaber kan se frem til en markant stigning i LNG-eksporten, hvis det lykkes Japan at blive en del af en større frihandelsaftale, det såkaldte Trans-Pacific Partnership, skriver Bloomberg.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Verdens største importør af LNG, Japan, melder sig nu for alvor ind i kampen om at blive en del af en større frihandelsaftale. Lykkes det, vil det åbne store muligheder for en række amerikanske gasselskabers eksportmuligheder.

Det mener Randy Bhatia, analytiker i investeringsbanken Capital One Southcoast. Det skriver Bloomberg.

Og de amerikanske gasselskaber efterspørger i den grad eksportmuligheder til lande, som USA ikke har frihandelsaftaler med. I øjeblikket gennemgår det amerikanske Energiministerium 16 anmodninger om eksport til flere lande, der ikke er en del af Trans-Pacific Partnership. Og det en ganske omstændig proces for selskaberne sammenlignet med at eksportere til lande, hvor der er indgået en frihandelsaftale.

I dag er stort set al amerikansk gaseksport nemlig fritaget for Energiministeriets godkendelse, såfremt der er en frihandelsaftale mellem USA og det pågældende land. Bliver Japan en del af Trans-Pacific Partnership får de amerikanske gasselskaber dermed langt bedre muligheder for at eksportere LNG til Japan. Og det kan komme begge parter til gode.

Importeret japansk LNG kostede i 2012 i gennemsnit 16,70 dollar per million Btu (British Thermal Units), mens prisen i New York blot var 2,83 dollar.

Stor mangel på gas

Særligt siden tsunamiens hærgen tilbage i marts 2011 har Japans behov for importeret gas været støt stigende som følge af flere beskadigede atomreaktorer. Det betyder, at Japan i øjeblikket af stærkt afhængig af import fra lande som Rusland, Qatar og Indonesien. Aftalen er endnu langt fra i hus, for selv om Japan er i forhandlinger med de øvrige lande i Trans-Pacifik Partnership, så kan en potentiel aftale ikke godkendes uden kongressens accept.

Japan forsøger i øjeblikket at blive mere uafhængig af LNG-import og har derfor på det seneste været gang med flere offshore-boringer ud for den japanske kyst. Endnu har det dog ikke ført resultater med sig.

Vurdering: Gennembrud for LNG lige om hjørnet

Fem store hindringer for LNG-udbredelse i USA

USA's LNG-eksport kan skaffe arbejde til 200 nye skibe 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs