ShippingWatch

Norsk shipping kræver bedre rammevilkår

Rammevilkårene for de norske rederier skal forbedres kraftigt. Særligt for høje skatter og afgifter truer med at lægge en dæmper på den maritime industris positive udvikling, lyder det fra Norges Rederiforbund.

For høj ejerbeskatning, afskaffelse af arveafgiften og den særlige norske formueskat er blot nogle af de ting, som Norges Rederiforbund opfordrer politikerne til at kigge nærmere på, hvis den maritime industri i Norge stadig skal kunne begå sig på verdensplan i en stadig hårdere konkurrence.

”Innovationen og nyskabelsen i den norske shippingindustri er i høj grad drevet af entreprenørskab. Dagens ejerbeskatning er ikke konkurrencedygtig. Det er nødvendigt at fjerne den særlige norske formueskat for at gøre Norge til et attraktivt land for aktive ejere. Samtidig mener vi, at arveafgiften skal afvikles, og at reglerne om skattemæssig bopæl må harmoniseres i forhold til de omkringliggende lande,” skriver Norges Rederiforbund i deres konjunkturrapport Store maritime muligheder, der offentliggøres senere torsdag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs