ShippingWatch

Nordens forventninger skuffer aktieanalytikere

Der er flere positive ting i Nordens 2012-regnskabet, men rederiets forventninger til 2013 er bestemt ikke en af dem, siger Jesper Christensen, analytiker i Alm. Brand Bank.

Aktien i rederiet Norden faldt onsdag morgen knap to procent efter offentliggørelse af 2012-regnskabet, der viste et positvt resultat på driften. Men rederiets udsigter for 2013 ligger langt under, hvad det samlede korps af aktieanalytikere havde forventet.

"Rederiets udsigter for 2013 er meget mere afdæmpede, end konsensus blandt analytikerne og under mine egne forventninger. Der er mange positive ting i regnskabet i forhold til indtjeningen i 4. kvartal 2012, der var bedre end ventet, men rederiets guide for 2013 er bestemt ikke en af dem," siger Jesper Christensen, analytiker i Alm. Brand Bank.

Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans forud for regnskabet ventet, at Norden ville nå et resultat på 120 mio. USD i 2013.
Rederiets egne forventninger for 2013 er baseret på et driftsresultat i tørlastdivisionen omkring nul og et resultat på mellem 25 og 45 mio. USD i tankdivisionen.

Norden fik underskud i 2012 på 279 mio USD 

Nordens årsregnskab præget af svage markedsvilkår

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs