Nyhedsbrev: DFDS kan nyde godt af stigende aktivitet

DFDS vil nyde godt af stigende aktivitet i 2013, og aktiekursen kan stige med cirka 10 procent, vurderer Aktieugebrevet.

Der er i kursen på DFDS allerede indregnet en række negative scenearier, og derfor kan kursen stige i løbet af i år. Det skriver Aktieugebrevet.

Det er Aktieugebrevets vurdering, at det seneste års kursfald fra 467 til 282 har indregnet de negative scenarier, og at DFDS kan komme til at stå med nogle gunstige kort på hånden, hvis North Sea RoRo ophører, og den engelske konkurrencekommission underkender My Ferry Link, skriver ugebrevet. Og selvom det ikke skulle ske, venter ugebrevet alligevel, at forventningerne og resultatet 2013 vil blive forbedret betragteligt. Det skyldes en gradvis bedring økonomien i det nordlige Europa.

North Sea RoRo har i løbet af det sidste års tid taget betydelige markedsandele fra DFDS.

Spekulationer i konkurs

"Der har været spekuleret i, at konkurrenten (North Sea RoRo, red) vil gå konkurs og indstille sejladsen. Onde tunger i shippingverden påstår, at North Sea RoRo sætter penge til hver eneste dag, og det kun er et spørgsmål om tid, inden de må bukke under," skriver ugebrevet.

Konkurrencen om den faldende fragtmængde er tilspidset, og DFDS har ikke muligheder for at gå ind og massivt underbyde North Sea RoRo på grund af konkurrencereglerne. Ophører selskabet vurderer ugebrevet at DFDS' indtjening fra Nordsø-ruterne vil bedres 100 mio. kr. For 2012 venter DFDS, at omsætningen kommer til at ligge på niveau eller en anelse højere end omsætningen i 2011. Derimod forventes det, at EBIT bliver halveret fra 712 mio. kr,. til 356 mio. kr.

Lavere fragtmængder

Danske Banks European Freight Forwarding Index viser, at de nuværende mængder er lavere end for to måneder siden, men at forventningerne til om to måneder er stigende. For søfragtindexet gør samme udvikling sig gældende. Det indikerer trods alt et mere positivt syn for de kommende måneder.

På den baggrund venter ugebrevet, at DFDS vil få stigende aktivitet og skønner, at EBIT i 2013 kan stige fra de ventede 356 mio. kr. til ca. 500-510, hvilket i sig selv burde give en stigning i aktiekursen på ca. 10 pct. i løbet af i år. DFDS-aktien gik på weekend i 285 kr. for et år siden kostede den omkring 320 kr.

Endelig aftale mellem DFDS og Stralsund faldet på plads

DFDS tildeler aktieoptioner til ledelsen

DFDS går efter ny Kanal-rekord i 2013 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også