Udsigt til bedre tankmarked efter 2013

Kløften mellem udbud og efterspørgsel på tankmarkedet ser ud til at mindskes lidt efter 2013, anslår Drewry Maritime Research.

Det kommende år kræver igen tålmodighed for tankmarkedet, men derefter tyder det på et åndehul, mener Drewry Maritime Research, der har taget et kig på ordrebøgerne i markedet.

På nuværende tidspunkt er ordrer på nybygninger skrumpet til mindre end 12 pct. af den eksisterende flåde, hvilket tyder på et lavere tempo de kommende år. Med mindre end 13 mio. dwt tonnage bestilt i 2012 forventer Drewry Maritime Reseacrh, at tankflåden vil vokse i et relativt mere langsomt tempo på omkring 3 pct. Compound Annual Growth Rate (CAGR) i løbet af 2013 og 2017 til 487 millioner dwt.

I 2011 og 2010 lå antallene på henholdsvis 14,9 mio. dwt og 36 mio. dwt.

Et opsving i efterspørgslen af tonnage forventes samtidig fra 2014 med en gradvis forbedring i den globale økonomi og en tilsvarende stigning i olieefterspørgslen, skriver Drewry Maritime Reseacrh, især i Asien, Mellemøsten og Latinamerika.

Samtidig vil en stigning i den gennemsnitlige rejselængde også betyde, at efterspørgslen efter olietankskibe vil stige - omkring 5 pct. i gennemsnit de næste fem år.

Fredriksen bestiller flere produkttankskibe

Supertankere vil forhøje indtjening med 50 pct. i år

Iran køber nye tankskibe 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også