ShippingWatch

CBS udfordrer dansk shipping på forretningsprocesser

DFDS og Wrist Group har fået et serviceeftersyn inden for Supply Chain Management (SCM) af en gruppe studerende fra Copenhagen Business School.  Resultaterne er lovende, siger parterne.

Shippingvirksomheder kan med fordel blive dygtigere til Supply Chain Management (SCM). Hvis de arbejdede mere intelligent med deres forretningsprocesser, ville deres resultater blive bedre, mener lektor på Copenhagen Business School, CBS, Aseem Kinra, på baggrund af af et nyt samarbejde mellem CBS og branchefolk.

På CBS har danske shippingvirksomheder og studerende arbejdet med at optimere forretningsprocesserne inden for shipping. Aseem Kinra, der er studieleder på elitemodulet ’IT-baseret modellering af forsyningskæder og implementering’, har varetaget samarbejdet mellem studerende og DFDS og Wrist Group.

CBS i nyt maritimt samarbejde med franske Euromed 

"De studerende lavede undersøgelser af virksomhedernes forretningsprocesser. Supply Chain Management viste sig at optimere deres drift. Det drejer sig om at skabe effektive forsyningskæder og anvende information, så det skaber konkurrencefordele. De studerende fandt ud af, at virksomhederne kan arbejde mere intelligent ved hjælp af konkrete SCM-strategier og teorier, siger Aseem Kinra.

Akademiske rapporter

Projekterne resulterede i akademiske rapporter, som de studerende fremlagde for de DFDS og Wrist Group.

"Virksomhederne formulerede opgaverne, der alle tog udgangspunkt i reelle problemstillinger. En gruppe studerende nåede frem til, at virksomhedernes datamanagement kunne forbedres. Det kan komme shippingvirksomheder til gavn, hver gang de fylder skibene op med ordrer. Det er en måde at bruge SCM på. Indkøbsdygtighed og Performance Management blev analyseret i andre projekter, der omhandlede udvælgelse og evaluering af udbydere inden for shippingindustrien. En tredje gruppe kastede sig over category management. De udviklede pris- og kontraktstrategier, som danske shippingvirksomheder med fordel kan gøre brug af," siger Aseem Kinra.

Virksomhederne har fundet de studerendes resultater anvendelige og giver udtryk for, at de vil bruge dem.

"DFDS er stolt over vores konkurrencedygtighed indenfor vores industri, og derfor er det vigtigt at stille spørgsmål ved vores egne metoder og processer. Samarbejdet med de studerende er en naturlig progression med henblik på at være en proaktiv virksomhed - med fokus på at forbedre os selv. Det har været en fornøjelse at forsætte vores tætte samarbejde med CBS," siger Mads Niels Sørensen, der er Procurement Manager i Group Procurement ved DFDS.

Wrist har samarbejdet intenst med de studerende. Robert Kledal, der er Managing Director i Wrist, ser frem til flere input fra CBS’ studerende i fremtiden:

"Vi er glade for løsningsforslagene fra de studerende. Det er sundt ind imellem at få uvildige input, og vi tager nu det bedste af det med i vores handlingsplaner. Samarbejdet har været godt, og vi kommer givet til at gøre det igen," siger han.

Al maritim forskning og uddannelse samles på CBS  

CBS: Maritimt center er efterspurgt  

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs