ShippingWatch

”Shipping er et kræmmermarked”

Direktør og partner i Seaintel, Lars Jensen, er kendt for sine analyser og forudsigelser om rater på de store verdenshave. På bundlinjen handler det om noget helt jordnært: "Shipping er som et hestekræmmermarked." Mød Lars Jensen i Karrierevejen.

Hvilken karrierevej så du for dig selv som ung?

"Jeg skulle være forsker. Jeg har altid interesseret mig for fysik og astronomi, så jeg skulle være fysiker, og det blev jeg også med ph.d. og det hele ..."

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Et års tid før jeg blev færdig med min ph.d., begyndte jeg at overveje, hvad en forskerkarriere egentlig indebærer; stor dedikation, men til en ikke særlig god betaling. Derfor begyndte jeg at kigge mig lidt omkring, og da jeg tilfældigt mødte en fysiker, der arbejdede i Mærsk Olie & Gas, hvor de søgte nogle lidt andre profiler, hoppede jeg derover. Senere dukkede muligheden op i shipping, fordi Maersk Line søgte en, der kunne analysere containermarkedet. Jeg kendte ikke meget til containermarkedet den gang i 2001, til gengæld havde jeg gennem min uddannelse lært rigtig meget om at analysere store, komplekse områder. Jeg har været i containershipping lige siden på analysesiden. Det er et område, der gradvist udvikler sig, men shippingbranchen er stadig et hestekræmmermarked. Jeg indprenter altid nye folk, at man skal forstå den grundpræmis, at shipping er lige som Hjallerup marked, ellers analyserer man markedet forkert."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs