ShippingWatch

Kinas shipping-konge bliver bedt om at gå

Formand for China Cosco Holdings Wei Jiafu, kendt som kaptajn Wei, møder skarp kritik fra investorer, der vil af med den 63-årige formand.

Aktionærerne er stærkt utilfredse med den mest magtfulde mand i kinesisk shipping, formanden for China Cosco Holdings Wei Jiafu på grund af fejlslagne investeringer og spekulation i derivater. Anført af Beijing-advokaten Zhang Yuangzhong forsøger aktionærerne at samle en gruppe på mere end 10 aktionærer, hvilket vil føre til en tvungen generalforsamling inden for et par måneder.

"China Coscos gentagne gigantiske tab overbeviste os om, at selskabet praktisk talt er blevet overtaget af gamle kaptajn Wei," udtaler Zhang Yuangzhong i en pressemeddelelse, skriver Sinoship News.

Hvis China Cosco igen - for tredje år i træk - giver underskud, vil det betyde en udelukkelse fra børsen i Shanghai. I 2012 tabte China Cosco Holdings alene over 1 mia. USD.

Skulle det lykkes Zhang Yuangzhong at få kaldt sammen til en generalforsamling, vil det formentlig ikke lykkes aktionærerne at få fjernet Wei Jiafu fra formandsposten, da den største aktionær i selskabet er den kinesiske stat. I stedet bliver det de nationale krav om pensionsalder, der får fjernet Wei Jiafu fra sin stilling, skriver Lloyd's List, da den 63-årige kaptajn allerede har overskredet pensionsgrænsen på 60 år i statsejede selskaber. Før bestyrelsesformandsposten var Wei Jiafu adm. direktør for Cosco.

Hårdt pressede Cosco forsøger med ratehop 

Kæmpetab kan sende Cosco ud af børsen 

China Cosco advarer om betydelige tab 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs