ShippingWatch

Rederierne vil hæve raterne på Stillehavet med op til 600 dollar

De 15 rederier samlet i Stillehavssamarbejdet Transpacific Stabilization Agreement forsøger at presse raterne op med 400 dollar.

Foto: Hanjin

Transpacific Stabilization Agreement, der er en alliance af 15 containerrederier, heriblandt Maersk Line, vil forsøge at gennemføre en generel ratestigning på 400 dollar pr. fyrrefods container (FEU) til den amerikanske vestkyst.

For alle andre destinationer anbefales en ratestigning på 600 dollar pr. FEU. Det skriver Bloomberg News på baggrund af en pressemeddelelse, alliancen har
sendt til nyhedsbureauet. Ratestigningen skal gælde både almindelige containere og kølecontainere og træder i kraft 1. april.

Rederierne mener, at raterne er så lave, at de ikke kan dække deres omkostninger, og de ønsker, at kontrakterne for 2013-2014 indebærer "meningsfulde" nettoprisforhøjelser i forhold til 2012-kontrakterne.

Drewry: Stillehavsruter opnår halvdelen af højsæsonbonus

TSA varsler ratestigninger på Asien-USA

Raterne på Stillehavet falder med ni procent 

 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs