Dykkere skal finde årsagen til skibsulykke

Mærsk venter nu på en dykkerundersøgelse, der skal forklare, hvorfor maskinrummet på Mærsks gigantiske containerskib Emma Mærsk tog vand ind.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Mærsk venter nu på en dykkerundersøgelse, der skal forklare, hvorfor maskinrummet på Mærsks gigantiske containerskib, Emma Mærsk, natten til lørdag pludselig begyndte at tage vand ind.

"Vi ved, at vandet kom ind via en sidepropelport. Om det skyldtes et fremmedobjekt som eksempelvis en bøje, eller om det skyldes noget andet, ved vi ikke endnu, siger Mærsks pressechef, Michael Storgaard, til Ritzau.

"Men det er sådan noget, vi finder ud af ved at få nogle dykkere til stedet, der kan undersøge skibet."

Uheldet skete, mens containerskibet, der har et areal svarende til fire fodboldbaner, var i færd med at passere Suezkanalen ved Egypten.

De omkring 13.500 containere på skibet, der ligger til kaj ved Suez Canal Container Terminal, skal nu læsses af. Mærsk vurderer, at aflæsningen vil tage to døgn.

Det danske rederi er allerede i gang med at finde andre skibe, der kan slå et smut forbi kanalen og fragte containerne videre til Asien.

Pressechef Michael Storgaard tør ikke give et bud på, hvornår det enorme skib igen er farbart.

"Men jeg vil lige sige for god ordens skyld, at skibet umiddelbart på intet tidspunkt var i fare for at synke. Besætningen er "sound and safe". Vi tilbyder dem noget psykologhjælp, da der sikkert er nogle, der synes, det har været en lidt spændende oplevelse. Men de var aldrig i reel fare," fortæller Michael Storgaard.

Emma Mærsk, der er blandt verdens største containerskibe, foretog sin jomfrurejse fra Aarhus Havn den 7. september i 2006. Skibet er bygget på Lindøværftet ved Munkebo på Fyn.

RITZAU FINANS

Myndigheder måtte redde Emma Maersk i Suez 

Verdens største containerskib er i Europa 

 


 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også