ShippingWatch

Avis: Dong parat til at ofre A2Sea

Pga. den akutte krise i Dong Energy og planen om at frasælge aktiver for mindst ti millarder kroner, vil Dong muligvis overveje at frasælge sin andel i vindmøllerederiet A2Sea, skriver Børsen.

Foto: A2SEA

Vindmøllerederiet A2Sea kan ende med at blive ofret i Dongs bestræbelser på at rette op på økonomien, skriver dagbladet Børsen.

Dong Energy skal frasælge aktiver for mindst ti milliarder kroner, og energiselskabets ejerandel i rederiet kan derfor være et oplagt salgsobjekt, skriver avisen. Bl.a. Jyske Bank vurderer, at det er meget sandsynligt, at A2Sea bliver solgt fra. På et spørgsmål om, hvorvidt Dong ejer A2Sea om tre år, siger energiselskabets topchef, Henrik Poulsen til avisen: "Det kan jeg ikke svare dig på endnu."

Dong ejer 51 procent af A2Sea, mens konkurrenten Siemens ejer de resterende 49 procent.

Danske vindmølleskibe har afgørende forspring

DNV: Behovet for vindmølleskibe stiger

Vindmølleskibe skal kortlægges  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs