ShippingWatch

Indiens centralbank reagerer på svag vækst

Den indiske centralbank forsøgte tirsdag at stimulere en lidt for træg vækst i landet yderligere ved dels at sænke den ledende rente. Banken venter nu en økonomisk vækst på 5,5 pct. for finansåret, der slutter med udgangen af marts

Foto: APM Terminals

Den indiske centralbank forsøgte tirsdag at stimulere en lidt for træg vækst i landet yderligere ved dels at sænke den ledende rente, dels at sænke reservekravene til bankerne. Det refererer Bloomberg News.

Den ledende rente blev sænket til 7,75 pct. fra tidligere 8,0 pct., og reservekravet til 4,0 pct. fra 4,25 pct.

"Den indenlandske vækst er fortsat træg desuagtet visse foreløbige tegn på, at afmatningen begynder at udjævne sig," skriver Reserve Bank of India blandt andet i sin rapport.

"Mens inflationen sandsynligvis er toppet, og inflationen for producerede ikke fødevareprodukter stødt er faldet over de seneste måneder, er der en stigende sandsynlighed for, at inflationen vil holde sig omkring nuværende niveauer ind i 2013-14. Det giver plads, om end begrænset, for pengepolitiske lempelser som lægger større vægt på vækstrisici," skriver den indiske centralbank og tilføjer, at de pengepolitiske udsigter dog blandt andet vil afhænge af, hvordan inflationsdynamikkerne udvikler sig i den kommende tid.

Reserve Bank of India venter nu en økonomisk vækst på 5,5 pct. for finansåret, der slutter med udgangen af marts, mod tidligere 5,8 pct. Inflationsprognosen er samtidig sænket til 6,8 pct. fra 7,5 pct.

RITZAU FINANS

BRIK-landenes opbremsning giver nye spilleregler 

Væksten i Indien på det laveste niveau i ni år 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs