ShippingWatch

Nødlidende tankrederi betaler til tiden

Rederiet American Shipping Co (AMSC) har bekræftet, at det fortsat modtager charter betalinger, når de forfalder, fra det amerikanske tankrederi OSG, der er under konkursbeskyttelse under Chapter 11.

Rederiet American Shipping Co (AMSC) har bekræftet, at det fortsat modtager charter betalinger, når de forfalder, fra det amerikanske tankrederi OSG, der er under konkursbeskyttelse under Chapter 11. Det skriver nyhedsbrevet Tanker Operator.

Analytiker: OSG viser tankmarkedets underliggende problemer 

American Shipping Co oplyste forleden, at den amerikanske konkursret i Delaware, har godkendt det børsnoterede OSGs anmodning om at fortsætte med at leve op til selskabets forpligtelser i forhold til bareboat charters og andre aftaler.

Foto: PR-foto: DHT Holdings
Foto: PR-foto: DHT Holdings
 

Den norske erhvervsmand Kjell Inge Røkke (foto), Aker, vurderes at kontrollere omkring 20 procent af aktierne i American Shipping Co, der har hovedkvarter i Oslo og tætte bånd til det amerikanske skibsværft Aker Philadelphia Shipyard. Værftets eksistensberettigelse er bygning af skibe under de amerikanske beskyttelsesregler Jones Act og skibe, der i stort omfang er har været på charterkontrakter hos OSG.

Gennem selskabet Oslo Asset Management købte Kjell Inge Røkke en stor aktiepost i Overseas Shipholding Group, OSG, umiddelbart før rederiet indgav konkursbegæring.

Banker har usikrede milliardlån i nødlidende OSG 

Røkke købte aktier i kriseramt tankrederi 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs