ShippingWatch

DFDS-konkurrent optrapper slaget i Den Engelske Kanal

Eurotunnels konkurrent på den Engelske Kanal, britiske P&O, kritiserer Eurotunnels bud på drift af havnene i Calais og Boulogne. P&O mener, at det vil give ”alvorlige interessekonflikter” og kalder Eurotunnels havnebud helt utroligt.

Foto: DFDS

Franske Eurotunnel har afleveret et foreløbigt bud på driften af de to havne i Den Engelske Kanal, der ejes af det regionale råd for Nord Pas-de-Calais inden for rammerne af en nyt halvtredsårig almennyttig bevilling. Også den nuværende operatør af havnene i Calais og Boulogne, Opalkystens Handelskammer, har ligeledes offentliggjort sin interesse, skriver Lloyd's Loading List.

P&O og DFDS ligger i øjeblikket i konflikt med Eurotunnel, der har kastet sig ind i færgedrift i Den Engelske Kanal.

Nordsøen trækker DFDS' resultat ned 

Ifølge en talsmand fra P&O Brian Rees ville Eurotunnels eventuelle overtagelse af driften i havnene være en ”alvorlig interessekonflikt” samtidig med, at det vil øge problemerne med konkurrence og regulering:

”Vi ville stå i en situation, hvor firmaet, der sidder på den største andel af handelen på tværs af kanalen (Eurotunnel, red.), vil stå for driften i en nøglehavn, hvor deres egne færger lægger til (under navnet My Ferry Link red.) og hvor P&O Ferries, der er de største konkurrenter, har kernen af sine forretninger.

 

Det er slet ikke til at forestille sig. De europæiske konkurrencemyndigheder må spidse sine ører. Diversificeringen af Eurotunnel er én ting, men det her ville være at tage det skridt for langt”, siger Brian Rees.

DFDS-konkurrent får fransk godkendelse af opkøb 

En talsmand fra Eurotunnel afviser kritikken:

”Vores kandidatur er et logisk skridt i selskabets udvikling, eftersom vi allerede sidder på en del af infrastrukturen i form af den 50 kilometer lange tunnel under kanalen. Calais er et vigtigt centrum for trafikken i området, og vi ville bidrage med en ny vision om havnedrift fra den private sektors perspektiv og en vision, der fokuserer på udvikling.”

Eurotunnel bliver allerede undersøgt af konkurrencemyndigheder på anmodning fra P&O og DFDS og efter henvisning fra de britiske konkurrencemyndigheder i efteråret 2012. Denne undersøgelse granser købet af tre færger og andre aktiver fra fallitboet Seafrance.

EU’s konkurrencemyndigheder ventes at komme med en rapport den 14 april.

Britiske myndigheder bekymrede over DFDS-konkurrent 

Medie: DFDS-konkurrent løber tør for penge 

Kanalen giver DFDS store øretæver 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs