Ny Torm-formand har fuld tillid til topledelsen

Topledelsen bliver i Torm. Det melder den nye bestyrelsesformand i Torm Flemming Ipsen ud til ShippingWatch. Ledelsen har været loyal og hårdtarbejdende, lyder vurderingen.

Torms nye bestyrelsesformand Flemming Ipsen, tidligere chef i blandt andet A.P. Møller-Mærsk, har ingen planer om at udskifte topledelsen i rederiet, når han træder til som formand.

"Nu er vi jo en helt ny bestyrelse, så det har jeg selvsagt ikke nogen bombastiske udmeldinger om. Omvendt kan jeg sige, at det vi har set udefra, har været en meget loyal, hårdtarbejdende og professionel daglig ledelse, der i mange måneder har arbejdet på at få denne aftale i hus. Så jeg har absolut ingen betænkeligheder i denne situation," siger Flemming Ipsen til ShippingWatch.

Torms mangeårige og nu tidligere bestyrelsesformand, advokat N.E. Nielsen, sagde på rederiets ekstraordinære generalforsamling, at en ny bestyrelse og nyt ejerskab har en fremtid:

"Jeg er sikker på, at Torm under det nye ejerskab, med en ny bestyrelse, og en fortsat dynamisk ledelse og medarbejderkreds i Danmark, udlandet og på skibene vil kunne lægge en ny strategi for Torm, der kan sikre en deltagelse i opsvinget, når det kommer, og som fortsat gør Torm til en spændende og udfordrende arbejdsplads. Giv nu blot den nye bestyrelse tid til sammen med ledelsen og medarbejderne at komme med deres bud på fremtiden, sagde N.E. Nielsen:

"Med den omfattende restruktureringsaftale er der lagt et økonomisk sikkerhedsnet under Torm for de kommende år. Dette er i alles interesse. Aktionærerne undgår at tabe alle værdier. Bankerne undgår at lide de store tab, som ville være en konsekvens af en eventuel konkurs. Torm vil være en fortsættende virksomhed baseret på de nuværende medarbejdere. En ejerkreds af nordiske og internationale banker med betydelige ejerandele kan kun være positivt for Selskabet. Ved indgangen til 2013 bestod Torms egen flåde af 65 produkttankskibe og to tørlastskibe. Udover flåden af egne skibe havde Torm indchartret 12 produkttankskibe og 28 tørlastskibe."

N.E. Nielsen har formelt trukket sig som formand i rederiet, og Olivier Dubois, Alexander Green, Flemming Ipsen og Jon Syvertsen er alle blev valgt ind i bestyrelsen.

ShippingWatch bringer senere onsdag et interview med bestyrelsesformand Flemming Ipsen og adm. direktør Jacob Meldgaard.

Tidligere Mærsk-chef i spil som ny formand i Torm 

Formand: Torm overvejede at gå i betalingsstandsning 

Torm havde over 50 millioner dollar på hånden ved nytår 

Torms produkttank kommer først ud af krisen  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også