ShippingWatch

Suez-agent: Redernes piratsikkerhed er intakt

Suez-agenten Leth Suez Transit, der skifter 450 vagter om måneden, genkender ikke billedet af manglende sikkerhed ombord på skibene. Men situationen kompliceres af, at flere lande har restriktioner med våben og vagter.

Foto: Josef Polleross

Jacob Guldager, direktør i Leth Suez Transit i København, kan ikke ikke genkende billedet af, at rederne trods økonomisk smalhals generelt har slækket på sikkerheden ombord på skibe i piratfyldt farvand og især i Aden bugten.

"I vores bog har alle de skibe, der sejler i de kritiske områder, vagter og våben ombord. Og for vores vedkommende skifter vi i øjeblikket omkring 450 maritime vagter hver måned, og det drejer sig alene for os om ca. 150 skibe om måneden," siger Jacob Guldager, der understreger, at han ikke har kommentarer og ej heller kendskab til situationen om Torm Kristina, der lørdag blev forsøgt kapret ud for Oman.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs