Dockwise afviser opkøbsbud fra hollandske Boskalis

Trods tidligere udsagn om det modsatte er ledelsen i heavy lift rederiet Dockwise ikke tilfreds med den pris på 885 mio. USD, som Boskalis vil betale for at overtage rederiet. Forhandlingerne ser ud til at være i gang.

Der bliver nu varmet op til et bemærkelsesværdigt forhandlingsforløb i den hollandske shipping- og offshoreindustri.

Det oceangående heavy lift- og søtransportselskab, det hollandsk-baserede Dockwise, har mandag afvist et tilbud på 885 mio. USD fra det ligeledes hollandske Boskalis. Oplysningen fra Dockwise mandag eftermiddag er overraskende, fordi Boskalis tidligere har meddelt, at ledelsen i Dockwise har forpligtet sig til at støtte buddet.

Ifølge en meddelelse mandag fra Dockwise ser selskabets ledelse flere muligheder i transaktionen, men understreger, at det aktuelle tilbud er for lavt.

Medie: Skat kræver 770 mio kroner af transportkoncern 

Samtidig oplyser Dockwise, at man har noteret sig, at Boskalis har opkøbt i alt 33 procent af selskabets aktier, men 25 procent af selskabets aktionærer har udtrykt utilfredshed med tilbuddets størrelse, hedder det i meddelelsen.

Dockwise' ledelse nævner ikke, at en af selskabets aktionærer, HAL Investments, der også er aktionær i Boskalis, har udtrykt støtte til en overtagelse af en aktiepost på 30 procent, som HAL Invest har i Dockwise.

Boskalis har bebudet et aktionærmøde den 10. januar i den hollandske by Papendrecht, hvor koncernen har sit hovedkvarter.

Dockwise' aktier er noteret på børsen i Oslo, i New York og i Amsterdam.
 

Boskalis har 33 procent af aktierne i Dockwise  

Boskalis byder på hollandsk-baserede Dockwise  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også