Medie: Skat kræver 770 mio kroner af transportkoncern

Heerema, der har base i Haag og omsætter for 10 mia. kroner, har ført 1,8 mia. kroner fra Danmark til skattelyet Panama. Ifølge Skat skylder Heerema og en mindre medinvestor den danske statskasse 770 mio. kroner. Det skriver Børsen.

Skat har kastet sig ud i et slagsmål med den familieejede hollandske søtransportkoncern Heerema. Det skriver Børsen.

Heerema, der har base i Haag og omsætter for 10 mia. kroner, har ført 1,8 mia. kroner fra Danmark til skattelyet Panama, og ifølge Skat skylder Heerema og en mindre medinvestor den danske statskasse 770 mio. kr.

Landsskatteretten har tildelt Skat en lussing ved at afvise kravet, men Skat vil nu, lige som i flere andre opgør mod multinationale koncerner, fortsætte kampen ved domstolene.

Heerema, der bygger og transporterer store konstruktioner til f.eks. olieplatforme, solgte sammen med det børsnoterede norske selskab Wilh. Wilhelmsen i 2006 det hollandske søtransportselskab Dockwise til den danske kapitalfond 3i. Gevinsten på 1,8 mia. kroner landede i det danske selskab Heavy Transport Holding, der sendte pengene videre til et selskab i Luxembourg. Herfra blev pengene sendt videre til Panama.

"Det er Skats opfattelse, at der i nærværende sag er tale om misbrug af dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Luxembourg," hedder det i en afgørelse fra Landskatteretten, Danmarks højeste administrative klageinstans på skatteområdet.

Skat har ifølge Børsen krævet en skattebetaling på 500 mio. kroner plus renter, i alt 770 mio. kroner. Kravet er anlagt mod det danske selskab, men lander ultimativt hos Heerema og en ukendt medinvestor i Panama, der ifølge avisen ejer henholdsvis ca. 75 procent og 25 procent af selskabet i Luxembourg, der igen ejer det danske selskab.

Heerema mener, at Skat er på slingrekurs i håndhævelsen af de danske skatteregler:

"Vores holdning er, at skattemyndighederne i et land, der først introducerer et regelsæt, der skal tiltrække multinationale selskaber, undlader at etablere klar lovgivning, og derefter konfronterer disse multinationale selskaber med ubegrundede krav, kan forvente at ende i langvarige procedurer med et uklart udkomme," forklarer Heeremas skattechef Leo Ruis i Børsen.

Avis: Skat rejser sag mod Altor 

Skat klar til kamp om milliarder 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også