ShippingWatch

Stolt Tanker bestiller otte skibe i Kina

Stolt Tankers har bestilt 5+3 tankskibe på 38.000 dwt i Kina, oplyser rederiet tirsdag. Ordren er dog fortsat afhængig af tilfredsstillende finansiering.

Norske Stolt Tankers B.V., et datterelskab i Stolt Nielsen Limited, har bestilt fem parcel tankers på 38.000 dwt og option på yderligere tre på Hudong-Zhonghua Shipbuilding i Kina. Skibene skal efter planen leveres fra december 2015, men ordren forudsætter, at der opnås en tilfredsstillende finansiering, oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag til Oslo Børs.

Skibene er designet til at levere betydelige brændstofbesparelser og fleksibilitet i kraft af deres stålfrie tanke og andre effektivitetsforbedringer.

Medie: Stolt-Nielsen nedtoner interesse for Eitzen Chemicals 

"Den nye generation af parcel tankers giver os både forbedret energieffektivitet og fleksibilitet i forhold til lasthåndtering, som vores kunder kræver. Ordren repræsenterer omkring halvdelen af udskiftning af vores tonnage frem til 2016," siger Niels G. Stolt-Nielsen, CEO i Stolt-Nielsen Limited.

Skibene vil hver især have 43 rustfrie ståltanke med en samlet volumen på 44.000 kubikmeter.

Stolt Nielsen og rederiets partnere ejer og driver i dag 150 skibe fra 1.100 dwt. til 44.000 dwt.

Medie: Værft bekræfter ordre fra Stolt-Nielsen 

Stolt-Nielsen offentliggør svagt tredjekvartal 

Stolt Nielsen henter en mia på børsen 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs